penagih--penagih belog ini.

Tuesday, 26 February 2013

Aku dapat panggilan temuduga SPA untuk kali ke-3. Alhamdulillah :')

Pusat Pergigian Kanak-Kanak & Kolej Latihan Pergigian Malaysia (PPKK & KLPM) adalah merupakan satu-satunya institusi di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia yang bertanggungjawab melatih Anggota Sains Kesihatan Bersekutu (ASKB) Pergigian yang terdiri daripada Jururawat pergigian, Juruteknologi Pergigian dan Pembantu Pembedahan Pergigian. 

Sejak ditubuhkan, PPKK & KLPM telah mengalami perkembangan serta mencapai kemajuan yang pesat dan telah berjaya menarik minat negara antarabangsa. Antara negara-negara yang pernah menghantar penuntut mereka ke institusi ini adalah Brunei Darussalam, Burma, Fiji, Guam, Hong Kong, Jepun, Repiublik Khmer (Kampuchea), Korea Selatan, New Zealand, Nigeria, Oman, Pakistan, Singapura, Thailand, Trust Territory of the Pasific Islands dan Vietnam. Kebanyakan para penuntut yang datang dari luar negera adalah di atas anjuran atau tajaan Pertubuhgan Kesihatan Sedunia (WHO) atau dibiayai oleh kerajaan negara itu sendiri.



HUBUNGI KAMI DI :

Pusat Pergigian Kanak-Kanak &
Kolej Latihan Pergigian Malaysia,
No. 3 Jalan Sepoy Lines,
10450 Pulau Pinang.

Telefon : 04-2299233
Faks : 04-2296313
E-mel : ppkkklpm@ppg.moh.gov.my
Laman Web : http://ppkkklpm.moh.gov.my




--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ok yang atas ni aku kopipes je
dari website kolej pergigian penang tu lah kan
hurm aku pun tak sangka boleh pulak dapat offer SPA untuk kesekian kalinya.

dulu first time dapat masa tahun 2009
aku dapat offer interview Diploma Kejururawatan
tapi aku tolak sebab aku dah sambung belajar di kolej tercinta lah katanya.
second time, tahun lepas merangkap tahun 2012
aku dapat offer interview Diploma Kejururawatan sekali lagi
dan yang ni pun aku tolak sebab tengah serabut alam dengan macam-macam masalah.
>.<

dan tahun ni, lagi sekali mereka di SPA panggil aku
untuk offer Sijil Latihan Pembantu Pembedahan Pergigian
kali ni bukan lagi tawaran Diploma, tapi tawaran peringkat Sijil sahaja

ah pedulik apa aku
belajar 5 tahun setengah macam nak mampos
last-last tak dapat kerja
lebih baik aku try je interview SPA ni
meowwwww~

:D


p/s: 
akhirnya Rozita Che Wan dah bersetuju nak menikah dengan Zain Saidin uolsss. katanya bulan 7 nak langsung. tahniah k! hewhew


4 comments:

  1. hahaha congratez dear ! betul, aku setuju, penat2 study mcm nk mati 5 tahun kan, haha..all the best ! :D

    owh pic anak2 moew tu aku snap pakai kamera besar gabak tu, dlsr, hahah

    ReplyDelete
  2. SPA dgn S.P.A
    mati2 tadi aku ingat ko dapat interbiu kerja kat SPA salon kecantikan tu

    cisss

    ReplyDelete
  3. masa akak pegi intrview tu apa la soalannya..? boleh share tak..?

    ReplyDelete
  4. Jadual blja pembantu pembedahan pergigian ni betul ke 3 buln awal n 3bulan akhir je..yg bulan selebihnya kna wat praktikal kat tempat yg kita minta..kasi pencerahan yg berpglaman..tq..

    ReplyDelete