penagih--penagih belog ini.

Thursday, 16 February 2012

tiba-tiba aku terasa kosong.

assalamualaikum
jam menunjukkan 1224pm masa aku mula-mula menaip entry ni
saje je letak time start tulis
sebab aku nak tau berapa lama aku siapkan entry merapu kali ni
:p

hurmm
sebenarnya aku terasa bosan
dah lama dah perasaan bosan ni bertandang
tapi aku just ignore je
tapi makin hari aku makin bosan

kalau dulu
aku selalu hilangkan bosan aku dengan shopping-menyopping
#err ade ke istilah menyopping tu? =.='
aku beli tudung baru
baju baru
kasut baru
blaus baru
cadar baru
semua la baru
tapi bukan la tiap-tiap hari aku buat cmtu
biasanya aku shopping secara berkala je
macam weekend or monthly la
untuk menghilangkan bosan
dan untuk naikkan semangat aku
:)

kebelakangan ni
memang aku perasan aku jarang bershopping
aku tahan keinginan tu
sebab aku nak merasa jadi orang yang pandai berjimat
aku nak gak merasa sampai hujung semester
aku masih ada duit elaun
dan tak payah bergantung pada duit mama abah.

tapi itulah
hidup berjimat ni membosankan
aku ni jenis tak kisah keluar belanja banyak
asalkan hidup aku berwarna-warni
ceria
happening
bertenaga
wah gitteww
haha

emm aku rase
petang jap lepas bank in duit kat abah
aku nak pergi shopping sikit la
maybe nak beli blaus baru or tudung baru.
harap-harap ade la yang berkenan kat hati aku
dan harap-harap dengan bershopping tu
mampu la menghilangkan rasa kosong dan bosan dalam hati aku skarang ni
pffttt~

okey habes menaip pukul 1241pm

#imissyou imissyou imissyou. kbabai.

13 comments:

  1. wuu makan pun bosan jugak
    laen la dapat makan best2 mahal2
    tu baru ah tak bosan
    :p

    ReplyDelete
  2. Belilah kalau perlu, tapi kalau tidak, mungkin lebih elok simpan dulu duit itu. :)

    ReplyDelete
  3. suatu ketika nanti apabila kita dah ada karier... baru kita rasa "masa belajar dulu aku rasa lagi kaya dari sekarang"

    ReplyDelete
  4. beli barang yg perlu sahaj...jgn membazir tau!!..

    ReplyDelete
  5. wawa..bli kat bundle la murah...hehe..elaun ipg?

    ReplyDelete
  6. haaaa~ seronok lah klw byk duit, hihi dpt bershopping..klw x, mcm i ni jelah, dok window shopping je, hihi :p

    ReplyDelete
  7. wah!! bershopping.... huhuhu...
    aku ni... masuk soping komplex pun jaran2g... apalagi nak soping2...


    kehkehkeh...

    ReplyDelete
  8. nampak tak berapa orang yang suruh jimat duit? ;)

    ReplyDelete
  9. hahahahahaha
    sayaaang . i loike ur style . belanja sampai sengkek . nanti abes sem kite xde soul sbb xde duit . hahahaha

    ReplyDelete
  10. shopping? arghh tidak..duit macam air..huaaaa~

    ReplyDelete
  11. shopping is one of terapiest to get out from stress..confession of shopaholic..=_='

    ReplyDelete